25 лютого 2019р. в Первомайському професійному ліцеї традиційно відбувся щорічний конкурс професійної майстерності серед учнів за професією «Кухар», в якому взяли участь представники всіх груп цієї професії.
Конкурс складався з теоретичного та практичного завдань. Практична частина конкурсу включала приготування котлети з котлетної маси та складного гарніру. Теоретичний тур полягав в перевірці професійно-теоретичних знань із предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування» і складається з виконання вісімнадцяти тестових завдань, двох теоретичних питань та задачі з предмету «Калькуляція». Завдання для учасників кожного курсу були окремі.
Всі учасники виконали завдання на високому рівні. Але вимогливе журі, яке оцінювало виконання практичного завдання за одинадцятьма критеріями, визначило найкращих.
За результатами двох завдань конкурсу третє місце отримала першокурсниця Макарова Єлизавета; друге місце присуджене представниці третього курсу Поліні Заяць. Перше місце, з відривом від інших учасниць в три бали, виборола третьокурсниця Влада Яреско, яка минулого року була другою.