20 лютого 2019 року майстер виробничого навчання Єрьоміна Альона Олександрівна провела відкритий урок в групі №22 з професії «Кухар, кондитер» на тему «Приготування м’ясного фаршу та з ліверу».
Метою уроку було практично закріпити учнями набуті теоретичні знання із спецпредметів, розвивати професійну самостійність та пізнавальну активність під час роботи з інструкційно-технологічними картками та вирішення проблемних і виробничих ситуацій, розвивати вміння оцінки якості готових напівфабрикатів, закріпити знання з підбору інструментів, посуду, дотримання вимог санітарії та гігієни.
Мета майстра: навчити учнів робити розрахунок сировини для приготування заданої кількості страв, самостійно готувати фарші для борошняних виробів, розвивати самостійність, уміння орієнтуватися у виробничих процесах, виховувати творче ставлення до праці та навчання була досягнена.
Учні активно працювали під час проведення вступного інструктажу, майстер виробничого навчання проводила цільові обходи робочих місць. При дегустації своєї роботи учні самостійно визначали смакові якості фаршу. Під час заключного інструктажу майстер виробничого навчання виставила оцінки учням та підвела підсумки уроку.
Найбільш загальна характеристика сучасного уроку – це показник самостійності і активності учнів, що і було відмічено на уроці виробничого навчання у Єрьоміної А.О.